Onze eigen

huisgemaakte kazen.

Bekijk onze lijst met verschillende soorten kazen.

Kazen onder de 48+ worden niet gemaakt bij ons. Voor een stukje rubber moet je naar de supermarkt gaan. Wij maken kruiden kazen, kazen zonder kruiden, extra belegen kaas, oude kaas en overtijdse kaas. Ook willen wij ons specialiseren in het raspen van harde kazen.

48+ Extra belegen goudse kaas.

Extra belegen Goudse kaas is een Nederlandse halfharde kaas met een rijpingstijd van ongeveer 7 tot 8 maanden. Deze kaas heeft een rijkere, pittigere smaak dan jong belegen of belegen kaas, maar is nog niet zo scherp of brokkelig als oude kaas.

48+ Oude kaas

Oude Goudse kaas is een kaas die minimaal 10 tot 12 maanden gerijpt is, vaak zelfs langer. Door deze lange rijping ontwikkelt de kaas een intens, pittig en uitgesproken karakter.

48+ Overjarige kaas

Overjarige kaas is Goudse kaas die langer dan 18 maanden gerijpt is. Deze kaas is zeldzamer, speciaal voor de échte fijnproever, en wordt niet overal verkocht. Overtijdse kaas is een kaas met karakter – niet iedereen houdt ervan, maar voor kenners is het vaak het hoogtepunt van het kaasschap.

48+ Kruidenkaas

Kruidenkaas is een variant van Goudse kaas waarin tijdens het kaasmaken aromatische kruiden of specerijen worden toegevoegd. Het resultaat is een kaas met extra geur, smaak en vaak een kleurrijk uiterlijk.

48+ Jong belegen kaas

Jong belegen Goudse kaas is een populaire Nederlandse kaas die ongeveer 8 tot 10 weken heeft gerijpt. Het is een mooie tussenvorm tussen jonge en belegen kaas en staat bekend om zijn zachte, romige smaak met net iets meer pit dan jonge kaas.

48+ Belegen goudse kaas

Belegen Goudse kaas is een kaas die ongeveer 4 tot 6 maanden heeft gerijpt. Het is een veelgekozen middenweg tussen jongere en oudere kazen, met een volle, uitgesproken smaak, maar nog steeds een relatief zachte structuur.

48+ Geraspte goudse kaas

Geraspte Goudse kaas is gewone Goudse kaas die in fijne sliertjes is geraspt. Het is vaak een 48+ kaas, wat betekent dat het een volromige kaas is met een hoog vetgehalte in droge stof.

48+ Blokjes goudse kaas

Blokjes 48+ Goudse kaas zijn kleine stukjes halfharde kaas, gesneden van Goudse kaas met een vetgehalte van 48% in droge stof. Ze zijn vol van smaak, romig en ideaal als borrelhapje, voor op een kaasplank, of als snack tussendoor.